Гвардиола ја продолжува англиската традиција на пиење вино по натпреварите

Ниту поразот од 9-0 кои го доживеаа фудбалерите на Бартон, нивниот тренер Најџел Клаф со задоволство ја прифати поканата од Пеп Гвардиола за чаша вино по натпреварот.
„Ќе пијам вино со Најџел Клаф, знам колку важен човек за англискиот фудбал беше неговиот татко, легендарниот Брајан Клаф“ изјави Гвардиола по натпреварот.
Шпанскиот стратег ја продолжи долгогодишната традиција на тренерите на англиските клубови за пиење вино по натпреварот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *