Македонец ги промовира локалните вина од „новиот свет“

Месец март отсекогаш нудел голем број на вински возбудувања речиси на сите страни од светот. Ништо поразлично не беше ниту во Вилијамстаун, кој и овој март беше домаќин на Фестивалот на вино и сирење. Причината зошто го одвоивме токму овој вински настан покрај илјадниците други кои секојдневно му се случуваат на светот е фактот што позади истиот стои нашиот Сотир Стојчевски кој доби највисоки оценки за фантастичната организација

sotir_za_veb
И годинава фестивалот беше уште една можност за локалните производители во Викторија да му ги покажат на светот специфичностите на виното кое доаѓа од новиот свет, особено од Австралија и Нов Зеланд.

019_WCfest
Освен можноста да се пробаат квалитетни локални мајстори на вино и сирење, фестивалот на сите присутни им понуди весела атмосфера, информации за здравствени придобивки кои ги носат виното и сирењето, како и лекција по газење грозје.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *