Пробајте бело вино со цимет

Иако многу поприродно звучи црвено вино со цимет, сепак и бело вино во комбинација со цимет е и тоа како прекрасен пијалок, особено за овие први пролетни денови кои понекогаш знаат да не потсетат дека зимата штотуку завршила.

За овој напиток Ви се потреби следните состојки:
1 литар вино
2-3 стапчиња цимет
100 гр. шеќер
Приготвувањето е многу едноставно. Само загрејте го виното заедно со состојките до степен на вриење, сипајте го во чаши и послужете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *