„Црвена Јабука“ и донесе нови следбеници на „Стобилозофијата“

Среќен народ, фантастична музика и здравици со врвни вина е филозофијата на Стоби наречена „Стобилософи“ која од синоќа има нови следбеници. Ова е накратко заклучокот од жешкото неделно попладне под големиот шатор во винаријата „Стоби“ во кое не воведоа „План Г“, а низ временската дистнаца од повеќе од 30 години не прошетаа фантастичните „Црвена Јабука“ кои звучеа како на плоча.
Свирејќи ги своите најголеми хитови, „Некако с пролеча“, „Таму где љубав почиње“, „Бежи кишо с прозора“, „Џез Ба“, „То ми ради“, „Волио би да си ту“, „Има нешто од срца до срца“, „Дирлија“… сараевчаните предводени од харизматичниот Жера успеаа да ги распеат буквално сите присутни.

65232694_3323725020986281_5215361319900807168_n
Трите биса на самиот крај од вечерта беа само потврда за тоа колку добри беа „Црвена Јабука“, но и колку им недостасувале на македонската публика која ја имаше од речиси од секој нејзин дел.

65596943_3323723774319739_3209346923899125760_n
Пристапните цени на билети и консумации беа само дополнителен плус во целата приказна за чија успешна реализација големи пофалби за фантастичниот заслужуваат целиот организациски и менаџерски тим на винаријата кој внимавал на секој детал.

65230706_3323715254320591_2310512695226400768_n
Автор: Душко Стефанов – Боемот

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *