Здравко Чолиќ и Јелена Розга главни ѕвезди на годинашното издание на Тиквешкиот гроздобер

Општина Кавадарци ги започна подготовките за најважниот вински настан кој се случува во Македонија, стопанско-туристичката манифестација Тиквешкиот гроздобер. Годинашното издание на Тиквешкиот гроздобер ќе се оддржи од 6ти до 8ми септември, а освен традиционалното закројување на виновата лоза, винскиот карневал и останатите активности, во фокусот ќе бидат концертите на Јелена Розга кој е закажан за во сабота, како и на Здравко Чолиќ кој ќе го затвори годинешното издание на манифестацијата.

zdravko-colic
Со цел збогатување на манифестацијата со нови настани кои дополнително ќе го привлечат вниманието на гостите ќе допатуваат во Кавадарци, но и на кавадарчани, општина Кавадарци и годинава преку Јавен повик ги консултираше граѓаните кои имаа можност да достават идеи и предлози за подобрување на манифестацијата.

41463671_589199591496394_2565269668231118848_n

Како и минатата година, така и годинава Тиквешкиот гроздобер ќе се одвива под мотото Приказна под отворено небо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *