Според Трамп американското вино е подобро од француското

Заканата на американскиот претседател Доналд Трамп да воведе такса на француските вина е целосно смешна.

Ова го изјави францускиот министер за земјоделство Дидије Гијом.

Трамп, имено, минатата недела се закани со ваков вид на одмазда поради одлуката на Франција за наплата на дигитални даноци на големите американски IT компании меѓу кои се Google, Amazon, Facebook, Apple…

Трамп, исто така, изјави дека американското вино е подобро од француското.

„Бесмислено е, со оглед на тоа што се водат политички и економски разговори, да се каже ,,ако го оданочувате GAFA, јас ќе оданочувам вино“. Тоа е тотално смешно, изјави Гијом за BMF TV и додаде:

”Американското вино не е подобро од француското“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *