Започна манифестацијата Тиквешки гроздобер 2019

Точно на пладне, од штандот на средното општинско земјоделско шумарско училиште „Ѓорче Петров“ од Кавадарци официјално започна годинашното издание на манифестацијата „Тиквешки гроздобер“ 2019 година.
Презентирајќи ги производите од грозје произведено на лозовите насади на училиштето, идните млади земјоделци, лозари и винари во наредните денови ќе им се претстават на илјадниците посетители кои се очекува да пристигнат во Кавадарци.
Игор Стефановиќ од клубот Де Факто беше најбрз на второто издание на трката на келнери на која како втор заврши миленикот на кавадаречката публика, Илија Петров.

69681808_799655477117470_9202784231380484096_n

Во спортската сала „Јасмин“ се оддржа ново издание на меморијалниот турнир „Сестри Китеви“, додека пак во градската Музеј галерија беше отворена изложба на фотографии на Бранко Ивановски на тема Тиквешките гроздобери.

70454158_799850583764626_3623576019719421952_n

69803661_799842813765403_3370966289844535296_n
Во паркот наспроти полицијата со песните на Трио Мањифико и Марјан Коцев и Галакси Бенд се уживаше во виното и храната, додека очекувано градскиот плоштад беше окупиран од најмладите кои во еден глас ги пееа песните на 2Бона, но и играа во ритамот на Trap Station и DJ Toni Zen.

70041506_799859170430434_3419793346376237056_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *