Од четврток до сабота, нов Вино Фест на паркингот пред Веро центар

Од четврток до сабота, 19ти до 21ви септември, паркингот пред Веро Центарот ќе биде домаќин на новото издание на Вино Фест кое и годинава ќе понуди квалитетни вина, гурманско бистро и разновидна музичка програма за сечиј вкус!
Официјално, програмата ќе започне во четврток, 19ти септември во 19 часот, со сетот на легендата на македонската радио сцена, Драган Б. Костиќ, по што ќе следат настапите на Миле Кузмановски и на Игор Џамбазов, предвидени за во 21 односно за во 22 и 30 часот.
Петочната вечер започнува час подоцна, односно во 20 часот, со настапот на Dj Guardian, веднаш по него ќе настапат Фолтин, а вечерта ќе ја затвори чаирскиот романтичар Владо Јаневски.
Последната фестивалска вечер ги носи настапите на Dj Боби, фолк легендата Наум Петрески и Амадеус Бенд.