Во недела, Тиквешка езерска винска регата

Во недела, 6ти октомври, на Тиквешкото езеро ќе се оддржи традиционалната Тиквешка езерска винска регата која ќе ги однесе вљубениците во виното на ново магично винско патување.
Според организаторот, пријавувањето е предвидено да четврток, 3ти октомври, а официјалната програма ќе започне во недела, во 9 часот од градскиот плоштад, односно од 10 часот од пред ресторанот Луле.
Предвидено е учесниците во регатата да пристигнат на полошкиот манастир во 12 часот, каде што за во 13 часот е предвиден заеднички ручек и дегустација на вино. Регатата продолжува кон селото Брушани каде што и годинава ќе се трага по скриеното богатство и ќе следи забава за сите учесници.
Цената за учество во регатата изнесува симболични 500 денари, а повеќе информации може да се обезбедат на телефонскиот број 078318710.