Prosim, jedan pošip

Ова е уште едно многу популарно бело вино кое доаѓа од Далмација . Белото грозје за ова вино се одгледува на далматинскиот брег и ова вино е тесно поврзано со островите Хвар и Коркула – најдобрите места за правење Посип. Ова вино има силна арома и освежувачки белешки . Виното оди одлично кога се комбинира со морска храна, зелена салата и риба од скара.