Приказната на Камник

Се започна како многу лична фасцинација од вино производството што основачот,
ентузијаст на вино од Скопје, отсекогаш имал; сè друго дојде како целосно
природно во денешно време изразување на автентичните македонски традиции за производство на вино.

Од собирање вина од целиот свет, преку првите засадени винова лоза и нивни
трансформација во лозја, преку темелите на бутик винаријата
личи на замок, и првите барики во него, до првите вина во шишиња, а потоа
овој човек дели многу повеќе патувајќи низ светот, некои освојувајќи одлични награди
неговата визија со тим од одлични луѓе и го претвори во потрага наречена Камник
Вина, нашите креации кои ги комбинираат минатото и иднината, а сега; И одржување на нашата винска приказна.