Винарија Мовино

На југот од ридестиот Балкан, каде сонцето ги истура своите зраци, а господ ја благославил почвата со слад и милост, тоа е нашето Кавадарци.

Винаријата е основана во 2015 година како семеен бизнис и се наоѓа кај селото Паликура. Капацитетот на винаријата изнесува 5.300.000 литри. Во производството преовладуваат вината од сортите Вранец и Смедеревка. На нашиот пазар можат да се најдат во Бег ин бокс пакување. Неодамна почна да произведува флаширано вино, но сепак примарен фокус е производството и извоз на наливно вино кое се продава во Германија, Канада и Јапонија.

И бидете наш пријател, засекогаш !!!