O meu Portugal

Со првиот часовник на фадо, ние непогрешно поврзуваме една земја, Португалија. Како лулка на оваа „емоционална музика“, покрај неа, може да ужива и во нешто друго, што е добро вино. Затоа, до пред неколку години, една неправедно запоставена европска земја на атлантскиот брег е вистински рај за хедонистите и оние кои очекуваат не само убава архитектура и вкусна храна, туку и страсно уживање од сите сетила. Она што може да ги задоволи нивните потреби е турнејата Вино, што го нуди Олимпик Травел.

portugal-olympic-travel-1

Португалија е место на специфични вински сорти и култури на грозје. Ова секако се должи на нејзината географска положба на Средоземното Море, како и нејзината близина на Атлантскиот Океан. Во оваа земја има многу региони каде се произведува одлично вино , а за негово пласирање на светскиот пазар се вложени многу напори, образование и традиционално искуство. Во секоја од нив, најпознатите од нив се Алгарве , Алентејо, Бејрас, Дуро, Порто , можат да вкусат вина со различен вкус, за што жителите на областа се многу горди. Ова не е изненадувачки затоа што се смета дека португалските винари се многу конзервативни и веруваат во своите вина.
portugal-olympic-travel-2Секој што ќе избере да ги помине октомвриските денови на турнеја низ Португалија и да вкуси вина организиран од Олимпик травел, ќе има можност да ги види многуте туристички атракции на оваа земја. Сигурно ќе биде незаборавно искуство што стои на карпестиот и стрмен брег на Кабо да Рока , најзападната точка на европскиот континент и ќе погледне во проблематичните води на Атлантикот. Португалските традиции и обичаи сигурно ќе бидат најпознати во Назаре , каде жителите сè уште носат традиционална гардероба и ги красат домовите во национален стил. Вкус на познатото вино „ Гингиња де Обидос“„, Што може да се вкуси за време на оваа турнеја, сигурно ќе остани во непцето на сите љубители на овој „ божествен пијалок“ кои тргнуваат на ова патување.
portugal-olympic-travel-4

Португалија , како и некои други градови во светот, ја има „својата Венеција “. Тоа е Авеиро каде реката Вога се влева во Атлантикот, чиј стар дел се наоѓа на брегот на каналот и е изграден во типичен средновековен стил.

Португалско олимписко патување 3 Страста е главна состојка во португалското вино

Сите вистински љубители на вино и познавачи ќе се радуваат што ова патување беше организирано во есента затоа што тогаш грозјето се бере во најпознатиот вински регион во Португалија, долината Дуро,  па затоа е најдобро да се посети тогаш. Тоа е лулка на „ Порто “, еден од најпознатите типови вино во светот и беше избрана за место на производство и дистрибуција на ова вино од страна на Маркиз де Помбал .

Олимпик травел заштеди попуст на турнеја со вино во Португалија за сите оние кои се страстнизавино од каприз и квалитетни вина!