Ах, тоа љубовно вино…

Hекаде на границата помеѓу зимата и пролетта доаѓа два празника, кои во суштина се исти.
љубов и вино.Љубовта, меѓу маж и жена, секогаш оди подобро кога се загрева со капки вино. Зборовите се лизгаат подобро, па она што се случува е што ние само им шепотиме на starsвездите непосредно пред спиење.

Љубовта сè уште никој не ја објаснил, како на пример, добро вино. Единствено што можеме да направиме е да разговараме или да пееме вид на трага што ја оставаат во нас. И тие заминуваат, особено љубовта, понекогаш со години не можеме да закрепнеме, или тие нè обележуваат многу години.

Љубовта е исклучително важна работа во нашите животи. Тоа е нашиот двигател, нашата сила.
Виното, исто како љубовта, ‘ртат.

Почнувајќи од февруари, грозје се одгледува до октомври, истото што ќе му даде вкус на виното. Ништо не може и не смее да се прескокнува во процесот. Така е и со убов. Не е дека се за inубувам и е готово. Тоа е процес, подеми и падови, искушенија. Денес го сакам, утре би го убила … сите веќе знаеме како оди.

Па каде се губи преку комерцијализација и ефтини реклами, колку и да се скапи, се ефтини затоа што пропагираат нешто возвишено. Нешто на кое сите тешко имаме да стигнеме. Ја опуштивме љубовта со тоа што ја ставивме во служба на стекнување и задоволување на ниски стимулации.

Пластичните срца нè прават насмевка од сите страни. Пораките што звучат празни затоа што никој не ги поминал, само се повторуваат како долап.
Слабата, човечка, брза кон сето тоа како да најде решение потоа. Вие силувате едни со други славејќи еден ден. Вие сте измамени да имате љубов на тој начин. Значи, имате разнобојна лага, маскарада на нешто сериозно во животот на секој од нас. Вие го потценивте

Тој ве носи до тој ден. Нешто возвишено, убаво, продавате само еден момент за да ја почувствувате сладоста.

На љубовта не треба рекламирање и ефтино кревање. Секој ден е ден за славење на љубовта меѓу нас. Дури и таа мрачна. Особено тоа. Тоа е прослава за решеноста дека заедно сте на истата патека. Да не се предаваме едни од други. Дури и кога е многу тешко. Тогаш особено.

Љубовта е совршена сама по себе! Независно, бесплатно.

Ве опфаќа цели, дури и кога не можете сами да му објасните. Наше е нашето наше возило, можеме да направиме одлични работи.

Не може да се вклопи во вечноста, затоа е апсурдно да се спакува во еден ден, еден пластичен момент.