Кавадарци домаќин достоен за Св. Трифун

Конечно мојот град сериозно пристапи кон 14 февруари. Ја свативме ли лекцијата дека овој датум е ден на лозарите, на овоштарите….на свети Трифун. Денот се празнува и со молитва и закројување на овошките и виновата лоза. За здравје,за бериќет… ЗА АРНО!

Лозари, честит празник, бериќетна и родна година… На Здравје!