Ново издание на БеоВино

Восалите 3 и 3а на Саемот во Белград ќе се одржи од 20 до 23 февруари на 11-ти Меѓународен саем за вино BeoWine .

Со модерна опрема за производство на вино и лозарство, промоција на вински туризам и гастрономија, BeoWine ќе претстави околу 130 изложувачи, производители на вино од дури 14 земји. Заедно со најголемите домашни винарии, најавена е и првата презентација на вина од Georgiaорџија, додека на големи заеднички штандови италијанските винари ќе ги презентираат сите нивни региони, како и винарските визби во Хрватска Пеjesашац и Истра. Други вински земји како Франција, Германија, Хрватска, Словенија, Бугарија, Северна Македонија, Црна Гора, Полска, Австрија, Турција и БиХ исто така ќе имаат претставници.

Планирани се и придружната програма за настани, деловни состаноци, објавување на победниците на Купот BeoWine Challenge , панели за угостителство и ресторани , Вино култура на Србија , Образование во каналот HORECA , вертикали на винарии Виниум , презентација на винарии Стојановиќ и Спасиќ …

Саемските часови се четврток, петок и сабота од 10 до 19 часот, а недела од 10 до 18 часот. Цената на билетите е 400 динари, за групна посета 300 динари, додека семејниот билет (родители со деца под 16 години) е 800 динари. Паркирањето чини 200 динари на час.