29ти. Посебна Ноќ

Од милениумот, една вечер во досадниот, мрачен месец февруари беше неизмерно осветлен за loversубителите на вино со создавање на посебен ден за славење на негувани шишиња вино, шампањ и духови. Отворете ја ноќта за шишиња посветени на тоа да се осигурате дека тие шишиња со вино изложени за посебна пригода, се користат и уживаат.

Создадена во 2000-та година од колумнистите на „Дегустирање“ Дороти Ј. Гаитер и Johnон Бречер, „Отвори ја ноќта во шише“ е годишна пригода која има за цел да ги мотивира луѓето да се поврзат едни со други преку шише и да создадат добри спомени со пријателите и семејството.

Совети што ќе ви помогнат да го искористите максимумот од вашето назначено шише вклучуваат:

  • Послужете го виното – и црвено и бело – на подрумска температура, околу 55 степени.
  • Имајте резервно шише – во случај вашето избрано вино да се чува предолго.
  • Користете отворач за шишиња од плута со две штипки и прво вежбајте!