Црногорски Сомелиери

Вовед во Монте Вино 2020
11/03/2020 Хотел Хилтон Подгорица од
17:00 часот сала принцезата Ксенија

MC4: „Вина од Бордо – семејни вина на Сихел“

1. Château Argadens Blanc 2019 – Bijelo wine wine 65% Sauvignon blanc – 35% Semillon
2. Château Argadens Rouge 2016 – Crveno wine luck 63% Merlot – 32% Cabernet Sauvignon – 5% Cabernet Franc
3. Sirius Blanc 2019 – Bijelo wine fine 50% Semillon – 50% Sauvignon
4. Sirius Rouge 2016 – Crveno вино 60% Merlot – 40% Cabernet Sauvignon
5. Château Angludet 2015 – Crveno вино 40% Merlot – 50% Cabernet Sauvignon – 10% Petit Verdot
6. 1883 House Sichel 2019 – Црвено вино среќа 100% Merlot
7. Sichel Sauternes 2017 – Desertno вино среќно 70% Semmon – 30% Sauvignon
8. Резерва d Angludet 2016 – crveno вино
9. Château dOrignac Penea des Charentes – Fortifikovano wine odležalo 10godina. 60% Мерлот, 40% Каберне Совињон

Информации и резервации по е-пошта: montevino2020@gmail.com или на тел: 067 601 254 или 067 569 034
Седишта ограничени

# montevino # montevino2020 # Montevino2020 # MV2020 # montenegro