Секој ден Добре Дојдовте, во нашиот Вински супермаркет!

Не губете време и не скитајте помеѓу полиците во продавница

Пролетта е сезона на одмори, скара на отворено и бројни состаноци на пријатели и семејство, и следствено на тоа, побарувачката за секојдневни вина од повеќе прифатлива цена категорија е значително поголема отколку во другите делови од годината. Затоа, Винотика одлучи да го провери квалитетот што се нуди во моментот на полиците на водечките национални супермаркети познати по подобри придонеси за вино. Нашата прва прошетка е до Република Хрватска, собравме околу сто шишиња вина и на крајот, дадовме неколку добри препораки. Сеопфатното дегустација покажа значителни разлики помеѓу вината по категорија.

Девојка избира вино во супермаркет

Винотика.мк секој ден во месец март ве води во прошетка по винските рафтови на супер маркетите по Хрватска. Вински пријатели, да уживаме заедно одбирајќи вина кој се по вкус на Хрватската вино публика.