Добре дојдовте во Хрватските супермаркети

Меѓу најдобрите бели вина се оние од локалните винарии, затоа што најдобрите оценки најмногу им се дистрибуираат, а од сортите, најсигурен е Грачевина. Повеќето од познатите производители на гроздобер во Грежевина за 2018 година се покажаа како безбедни набавки. Увезените бели вина, како по правило, беа инфериорни во однос на локалното население во ист опсег на цени и само неколкумина беа во можност да го стават на конечниот список. Црвените вина беа сосема различни. Домашните црвени вина со повисок квалитет се претежно во класата над просечната цена и тука увезените се покажаа како додаток без кој не може.

Раката на жената стигнува да избере шише црвено вино од полицата на продавницата за вино

Винотика.мк секој ден во месец март ве води во прошетка по винските рафтови на супер маркетите по Хрватска. Вински пријатели, да уживаме заедно одбирајќи вина кој се по вкус на Хрватската вино публика.