1. ORANGE FEUDO, SYRAH 2017 година.

Цена 36,90 Куни – 303 Денари

Оцена за квалитет: 87/100

Евтина италијанска сира од Сицилија. Не е толку преполн со џем како Австралиецот со ист опсег на цени, но е и стилски на зрелата, некогаш страна на Новиот свет. Високи концентрации, но со многу живост и видливи киселини кои му даваат рамнотежа. Полно тело, цврст танин ‘рбет, цврста издржливост и голема вредност за парите. Одлично вино. Со темно месо печено или скара. Алк 13,5%, суво.