5. ВИНА САН ХУАН, ЛА МАНЧА 2016 година.

Цена 29,90 Куни – 250 Денари

Оцена за квалитет: 85/100

На merlot, syrah и tempranilla. Многу убаво вино со висока концентрација и во исто време живо со допир на елеганција. Аромата мириса на црни бобинки измешана со малку чаден зачини. Постои добар баланс во устата помеѓу овошен и сочен и помеѓу зачин и чад. Танините се заоблени и доста зрели, траат цврста должина, а ретро фокусот со одредена доза на сладост и соленост. Одлична вредност за парите. Јагнешко на скара, риба од јагнешко месо и разни стекови од говедско месо се одлична храна за ова вино. Alk. 13,5%, суво.