7. ФЕРАВИНО, ФРАНКОВКА ДИКА 2017 година.

Цена 39,99 Куни – 320 Денари

Оцена за квалитет: 84/100

Убава тиква со многу црни и црвени бобинки на носот. Во устата е жива, со доза на растителни белешки на ретро-фокусот. Патка во рерна, мисирка на Загорје, медалјони со печурки и други сосови со месо се добара храна за ова вино. Alk. 13,5%, суво.