8. FRANCOIS DUBESSY, MALBEC COMTE TOLOSAN 2018.

Цена 27,99 Куни – 230 Денари

Оцена за квалитет: 83/100

Малбек доаѓа од Франција, не од Аргентина, но не е помалку добар. Многу младо вино, ја раскопува свежината на едно вино, со грст свежо овошје и неколку слатки и чадливи зачини. Willе би биде добро да ги придружуваме сите видови стекови и други месо на скара на отворено. Танините може да бидат малку прецврсти и малку зелени во сенка. Алк 13%, суво.