9. PEUCETA, PRIMITIVE 2018 година.

Цена 27,99 Куни – 230 Денари

Оцена за квалитет: 83/100

Италијанско вино кое, се карактеризира со свежа плодност и живост. Цврстите танини му предизвикуваат некои ситни проблеми, но сепак се на позитивна страна, не тежат премногу. Киселините се цврсти, изрази „италијански“, поради што ова вино е измислено за ќофтиња со домати или други јадења со месо кои изобилуваат со зачини и сосови од домати. Alk. 13,5%, суво.