11. ЕРДУТ ВИНИЈАРИ, КАБЕРНЕТ САУВИГОН 2016 година.

Цена 29,99 Куни – 250 Денари

Оцена на квалитет: 83/100

Има прекрасна арома на џем од рибизла и лист од домати, со многу свежо овошје по вкус, совршено мазни танини. Сочна и мека во устата, малку пецкање само во ретро фокусот. Опфаќа широк спектар на јадења. Од јадења со месо со сосови од домати до лазања и пица. Алк 12,5%, суво.