12. БАДЕЛ 1862, КУВЕ БЕНКОВАЦ 2017 година.

Цена 39,99 Куни – 330 Денари

Оцена за квалитет: 82/100

Дискретна арома што наизменично е помеѓу билни и малку зелени плодови, со позадина на суви лисја. Добар баланс во устата, помеѓу овошјето, цврсти танини и многу свежина. Тоа е храна за љубов, особено месо во темни, и лесни сосови. Алк 12,5%