13. ПЛАНТАЖА, ВРАНАЦ 2015 година.

Цена 31.98 Куни – 260 Денари

Оцена за квалитет: 82/100

Од оваа винарија, полно тело, зрели танини, кадифена текстура и цврсти киселини. Иако Црногорските вина се барани на хрватскиот пазар, сепак во предвид мораме да земеме дека се работи за вински пазар со истечен вкус. Понекогаш е и необјасниво зошто слабо минуваат Црногорските вина на Хрватскиот пазар. Да забележиме дека овој вранец подеднакво ке се спари и со бели но и со црвени меса. Alk. 13.3.