15. PZ DINGAC, PLAVAC 2018 година.

Цена 22,99 Куни – 190 Денари

Оцена за квалитет: 81/100

Дискретен, но пријатен мирис со многу свежо овошје на носот. Во устата е слично на малку повеќе балсамички тонови. Многу добра вредност за парите. Пријатно вино за секојдневни прилики, значително поевтино од реалната вредност. Одлично во друштво на сувомесни производи, риба и сирење. Алк 13%, суво.