Сомелиерите на Винотика…

Оваа објава, и наш истражувачки труд се сретна со многу пропротни препреки кој не беа тешки да им се најде решение, бидејки секогаш бевме во друштво со добри вина. Првенствено нашата цел беше да видиме како се продаваат вината по равтовите на супер маркетите и гранапчињата по Хрватска.

Почитувани вински пријатели, пишувавме, истражувавме, попатно пиевме и вино, и слушавме Хрватска музика. Така го создадовме овој вински труд кој е всушност почеток за испитувањето на винските пазари во Европа. И не заборавајте, виното се произведува за сладокусците, а сладокусците го одбираат виното. Така нели???

Хрватската винска публика, однас доби чиста стотка!Во ова истражуваме користевме лична литература, стручна литература, и материјали објавени на jutarnji.hr.