Српски Рубин #1

Веројатно историскиот успех отиде во Крушевац во винарија Рубин. Оваа година Mudus Вини конкуренција, еден од најценетите во светот од виното Рубин Мерло 2017 и Amante Кармен во 2016 година беше на врвот на златен медал во конкуренција на 7.500 етикети кои се стремат да раководни позиции во светот и разни продавници за вино.

Како и да е, успехот е особено значаен бидејќи поврзува два сегмента, премиум категоријата во која Аманте Кармен е 2016 година, но и веројатно една од најевтините вина што некогаш е позлатена во Мундус Винас, Рубин Мерлот 2017 година . Златото за практична новина од веќе широкопопуларната и најбрзорастечката палета на Вината со печат, која го зафати пазарот во септември 2019 година, само ја докажува широчината на квалитетот на портфолиото на Рубин.

Целата сторија прочитајте ја на vino.rs