Патот на уметноста, и виното

Хедонистичките предизвици што Вина ги нуди за нас се секогаш нови, не само затоа што се многу, туку и затоа што се автентични! Нивниот неисцрпен извор е раскошна и на многу начини уникатно наследство. Можеби тоа е винската култура ова лето. Откријте какво влијание имало божественото пиење врз креативноста низ историјата на Изложбата Арт и вино (до 2 септември), почувствувајте ја патината во старите визби, посетете ги лозовите насади или вкусете го пијалокот на боговите во современите вински барови и славните таверни.

Многу е лесно да се ужива во Виена. Причината е едноставна – секаде каде и да одите, различните задоволства на мама од сите страни, затоа овој град е вистински мека за хедонисти, особено најрефинирани! Бидејќи тој негувал многу други традиции во текот на својата илустрирана историја, тој сè уште е инфективно привлечен во Виена со препознатлива култура и уметност на живеење, во која на прво место е без сомнение занесувањето во најубавата уметност и гастрономијата. Честопати неговите императори се мајсторски обединети во извонредна туристичка понуда. Меѓу атракциите што го привлекуваат вниманието на посетителите во австриската престолнина, ова лето сигурно ќе биде хедонистичка симбиоза на уметничкото наследство и сè уште многу живописна винска традиција. Врската помеѓу уметноста и виното е тема на изложбата со исто име, поставена во прекрасната зграда на престижниот музеј за историја на уметноста (музеј Кунстисторисчеш). Четврто по серија изложби во серијата Интермецо, фокусот е на божественото пиење, особено на неговата перцепција во контекст на општеството и цивилизацијата, како и влијанието што тој го имал на појавата на вонредни дела на ликовна и применета креативност низ илјадници години. Шесте сегменти од поставката зборуваат за различни аспекти на таа инспиративна соживот.

… Приказната продолжува