ЦРНА ЖЕНО

Знам дека така сакаш ти

моја клета судбино,

и за добро и во зло

да пијам вино црвено.

Знам дека така сакаш ти,

моја вечна невера,

јас сам во меана,

а ти на друг невеста.

За секој збор што го кажа неверо

јас дадов клетва да е проклето,

за секој поглед што го украде,

од моето срце дел ти продаде.

Зар секој убав миг го заборави,

серенади под стари прозори,

уште твои слики сонувам јас,

спомен песна, а немам глас.

Сега слушам абер праќаш,

сакаш назад да се враќаш,

црна жено грешка имаш,

цел свој живот ќе ја плаќаш.

Кавадарци, 11.11.1996 понеделник, 03:33 часот