НА СОН ПАК МИ ИДИШ

На сон еве пак ми идиш,

Дали сакаш да ме видиш,

Или прошка ти ќе молиш,

Ќе ти простам, а знам душа ќе ме боли.

За надеж солза ти ми прати,

Во срце железни затвори врати

Лага беше и по сто пати

За верност цена нема да се плати.

Еј стара мајко памет давај,

На душа огин не ми клавај,

Кажи дека и ти и простуваш,

Ти не грешиш, ќе те послушам.

Сега срце пак ме лаже,

Мајка нема што да каже.

Цели ноќи вино пијам, Несреќен сум, јас не кријам

Скопје, 31.01.2001, среда, 04:17  часот.