Париз

Постојат безброј барови со панорамски поглед на Париз и сите меѓусебно се доволно оддалечени за да ви овозможат сосем поинаков поглед на градот. Со чаша добро вино и поглед од некоја тераса може да ја вкусите сета убавина на Париз, вечниот град на љубовта.

vino-pariz-prekrasen-pogled-01

Колку што може да биде релаксирачко кафето на една од бројните тераси во Париз и да го набљудувате како светот минува покрај вас, уште толку повеќе ви се одзема здивот додека пиете чаша квалитетно вино со прекрасен поглед на француската престолнина…

La Vue бар е сместен на 34 кат од хотелот Concorde Lafayette кој се наоѓа во северниот дел на градот.

Со своите 15 метри долг шанк и дискретното осветлување, Ла Вуе совршно ја изразува убавината на Париз.

Коктелите во овој бар ги подготвува повеќекратно наградуван коктел мајстор Стефан Мартин.

vino-pariz-prekrasen-pogled-02


Hotel Terrass
 има тераса сместена на седмиот кат. Сместен е сред Монмартер и има совршен панорамски поглед на градот.

До речиси совршена линија од лево и од десно се наредени Ајфеловата кула, Монтпарнас и Les Invalides. Барот е отворен од април до октомври.

vino-pariz-prekrasen-pogled-03


Georges
 е сместен на последниот кат на центарот Помпид, односно музејот на современа уметност.

Центарот е дизајниран од страна на реномирани париски архитекти кои ја имале на ум совршената локација и можноста која може да ја понуди еден бар на кров.

Барот е уреден во стилот на самата градба, футуристички и модерно. Во него можете да јадете, да пиете кафе или чаша вино додека во самиот центар на градот го гледате зајдисонцето зад париските покриви.