НА ПАТ ДО МЕКСИКО

Сомбреро, пушка пијана и празна,

и по некој сребрен заб во грло.

Пуста желба, за една убава Маријана,

или Чикита.

Патуваме низ времето,

тргнавме сега, од овде

и полно шише текила.

Мојот пат и не е така далечен

ако се знае дека патуваме со полно срце на пат до Мексико.

Приштина, Косово, 28.04.2013, недела, 10:37