Сексот и науката

  • Студиите покажуваат дека црвеното вино може да биде единствениот вид алкохол што може да го подобри сексот.
  • Може да го зголеми нивото на тестостерон и да ги намали шансите за пример на сексуални дисфункции. 
  • Но, клучот е да го пиеме во умерени количини. 

Секој што пие има избор за каков алкохол преферираат – и што избегнуваат. Но, кога вие и вашиот партнер сакате да го вклучите тоа, во продавницата може да има само еден вид шише: црвено вино.