Никола Тесла

Како гостинка во шоуто „Зора“ на РТВ Пинк, таа откри многу, досега непознати детали од животот на Никола Тесла

Почина Никола Тесла, како што рековме на 87-годишна возраст, а тој се грижеше за неговиот начин на живот и диета.

Детали за кои досега не знаевме ги претстави директорот на музејот „Никола Тесла“, Ивона Јевтиќ:

– Никола Тесла беше посебен човек во секоја смисла на зборот. Тој целиот свој живот го посвети исклучиво за доброто на човештвото. Тој сакаше да јаде многу здрава храна, како карфиол и цвекло. Јадеше само два пати на ден. Строго во 18 часот наутро и навечер. Исто така, тој сакаше да пие чаша добро вино. Замислете, тој избегна кафе затоа што мислеше дека не е добар стимуланс на нервите и дека го нарушува организмот и го натера лицето да не може да биде продуктивно во текот на денот. Она што е интересно за неговиот приватен живот е тоа што тој согорува многу калории и ги протера токсините со одење многу, избегнувајќи возила и користеше работа на нозе.