Ве мрзи да вежбате? Пијте вино!

Зошто да се мачите во теретана, кога можете да го добиете истиот ефект на хедистички начин? Седнете се и уживајте во чаша добро вино. Ако ништо друго, барем не ризикувате да го истегнете мускулот

Ако мразите да одите во теретана и да се потите со педесет други луѓе, имаме добри вести. Зошто да се мачите, кога ќе ги добиете истите резултати ако уживате во црвено вино ?

Седнете на каучот, пуштете го Гершвин и почекајте додека не видите двојно. Шега настрана, една чаша вино на ден ги одржува мускулите, срцето и коските на ист начин како што оди во теретана, благодарение на моќната супстанција, ресвератрол. Барем така велат тие на Универзитетот во Алберта.

Ако сте меѓу оние чудни лица кои не пијат, можете да јадете ореви или грозје, кои исто така содржат ресвератрол.

Вино исто така спречува разни срцеви заболувања, помага за долговечноста и спречува рак на дебелото црево и дијабетес тип 2.