Во ова сме заедно

#ОстаниДома ,,Шато Сопот како централен дел на својот деловен модел го има тимот – без посветен и мотивиран тим и персонал не е можно градење на успешен деловен потфат. Во Шато Сопот редовно работат лозарство и винарницата, со примена на сите превентивни мерки за Ковид-19, а од 15 март 2020 година Шато Сопот го затвори ресторанот и сопствената продавница согласно со мерките за сузбивање на Ковид-19. Веднаш, без да бидат познати можни Владини економски мерки и без разлика на нив Шато Сопот одлучи да направи се сите работници да имаат сигурни работни места и плати. Во справување со Ковид-19 и негативните економски последици сме сите заедно, и сопствениците, и раководството и персоналот, како и пошироката заедница“
#InThisTogether
#DrinkMacedonianWine
#chateausopot#winesofmacedonia#winetime#winelover#winelife#macedonia #sopot#wineregion#winery#wineyard