Винаријата Тиквеш

Винаријата „Тиквеш“ е основана во 1885 година во регион со вековна винарска традиција, благословена со совршени природни услови, топли и страствени луѓе и жива, автентична култура.

Отсекогаш сме имале огромна можност да ги надминеме очекувањата, да прифатиме иновации и да освојуваме нови пазари. Со текот на годините, ние се здобивме со повеќе главно земјиште од која било друга винарија во Југоисточна Европа.

Ние ја поседуваме најновата технологија и вработуваме некои од најпаметните и најискусните таленти во бизнисот, за да се осигураме дека се одржува супериорен квалитет на нашите производи во секое време.

Нашето портфолио на ситни вина се протега во неколку категории што ќе одговараат на секоја пригода, освојувајќи бројни високо ценети меѓународни награди, од година во година.