Винаријата Картал

Винаријата КАТАЛ е основана како резултат на семејната традиција, како и длабоко почитување на виното и виновата лоза.

Нашата мисија е да ја продолжиме врската помеѓу природата и човештвото преку нектар од Богови.

Нашата винарија, која се наоѓа во Скопје, главниот град на Македонија, има мал капацитет од 100.000 литри годишно, најсовремената опрема за преработка и созревање на вино како и внимателно одбраната грозје од скопските лозја овозможуваат многу висок квалитет и задоволство со секоја капка вино. Спојувањето на традицијата и науката е идеална комбинација која нашите енолози ја претворија во совршенство. Овие извонредно избалансирани вина, нивните одлични карактеристики, овошни нијанси и devубовта посветена го заслужуваат вашето внимание.

Секое шише што илјадници пати го галевме нашиот персонал, беше сведок на промени во расположението, достигнување на границите на умот, години напорна работа, поминување на сезони и трпеливо, но стабилно исполнување на крајната цел.