ЖЕНИТЕ И ЦРВЕНОТО ВИНО

Студијата спроведена во Италија, во која се регистрирани податоци од 800 жени на возраст од 18 до 50 години, откри дека соединенијата што се присутни во црвено вино, всушност, можат да го подобрат нивото на сексуална желба кај жените повеќе, отколку хемикалиите што се наоѓаат во други алкохолни пијалоци. Наодите беа објавени во Journalурналот за сексуална медицина.

Истражувачите коментирале дека, иако никој не смее да скокне до заклучоци за ефектот на виното врз телото, податоците може да бидат доказ дека редовно пиењето на пијалокот може да биде клуч за подобра „сексуалност“. Тие шпекулираат дека соединенијата во црвеното вино го зголемуваат протокот на крв во одредени области, што може да доведе до зголемено ниво на желба.

ThinkstockPhotos-166195314

Можеби најинтересно, жените кои најверојатно пиеле црвено вино биле претежно постари – и имале поголеми копнежи од помладите колеги ако учествувале во чаша или две секогаш и тогаш. Границата беше две чаши на ден. Било што повеќе дисквалификувани учесници од студијата да го контролираат пијаното однесување.

Севкупно, алкохолот на црвено вино постигна просек од 27,3 поени од 36 на прашалник поврзан со сексуалноста. Луѓето кои пиеле помалку или фаворизирале друг вид алкохол, постигнале 25.9, а учесниците кои останале воздржани постигнале 24,4.

Истражувачите сметаат дека студијата е прва од ваков вид што ја испитува врската со внесот на вино и женскиот сексуален нагон.

Womenените кои имаат проблем да се расположат, можат исто така да сакаат да го искористат своето спално искуство. Вибрирачкиот прстен на стилот на животниот стил може да додаде потполно ново чувство на тропање чизми. Истражувањето за животниот стил откри дека 81% од жените се отворени да внесат вибрирачки уред во спалната соба.