Летo во Шведска – негувана традиција

Успешната формула за бескрајна забава за време на летото вклучува цвеќиња во вашата коса, танцувајќи околу пол, пеете песни додека пиете незасладени, ароматични ракија. И спуштање цел товар на кисела харинга служеше со прекрасен нов компир, лукчиња и кисела павлака. Сè на сè, голем ден надвор.

Тек во живо на летна забава

Во петок 19 јуни можете да доживеете една од нашите најомилени традиции преку нашиот live на Facebook.

Земете дел од класичните активности на „Мида“, како што се прави цветен венец, пеењето на масата поставено со „праг“ и „прилепување“ и гледајте традиционално танцување околу џуџестиот пол (мајстон), и многу повеќе – од целата земја. Следете ја посетата Шведска на Фејсбук и ние ќе ве приведеме да го прославиме Мидмимер во Шведска.

Кога започнува летото?

Во 2020 година е започнува на 19 јуни.

Каде можете да го прославите Среденото лето?

Во јавни паркови, градини, летни колиби, всушност, каде било во Шведска ќе стори сè додека е на отворено!

Кој може да слави лета?

Сите!