Одбери чаша и чуствувај се фенси

Стаклото со купе има прилично дива историја. Некои велат дека е формирана од левата дојка на Мари Антоанета затоа што таа сакаше сите да го тостираат на нејзиното здравје преку пазувите (кралско семејство, убаво ?!). Но, во реалноста, тоа беше измислено многу однапред во Франција, како прва чаша направена специјално за пиење шампањ.

Сепак, секси митовите продолжуваат до ден-денес. Карл Лагерфелд дизајнираше чинија за Дом Перињон инспирирана од имотот на Клаудија Шифер, аем. И Кејт Мос ја позајми својата анатомија на дизајнот на чаша за лондонскиот ресторан 34.

Настрана од анатомијата, кривичното купе додава елемент на глам во која било домашна лента. Овие се наши избор за вас.

СТАКЛО ОД ЛЕОПОЛД ЗЛАТО-ОБЛОЖЕНО КУПЕ (КОМПЛЕТ 6)

Експертите од „Коктел кралство“ го дизајнираа овој златен облик , со што станаа совршен дом за класичен Мартини.

КОМПЛЕТ СТАКЛО СО ИНСПИРИРАН ВЕНТРИЏ (СЕТ ОД 4)


Може да измешате неколку елегантни десерти во ова купе стакло . Но, да бидеме искрени, она што навистина сакаме да го видиме исполнето е стручно мешано Менхетен.

СТАКЛО ОД 5-ТА АВЕНИЈА КУПЕ (СЕТ ОД 6)


Ништо не кажува елегантно како збир на очила , развиени во уста , рачно изработени во Германија.

ШПИГЕЛА ШАМПАЊ / КОКТЕЛ КУПЕ (СЕТ ОД 4)


Овие очила можеби не се стари колку Мари Антоанета, но имаат историја на стакло стакло 500 години , благодарение на народот во Шпигела.