Одлични вина да пијат на скара

Предлози за вино за BBQ на прв поглед:

Еве неколку парови за вино за класични јадења со скара. За леснотија на употреба, ги занемаривме употребите на маринади и сосови.

 • Бифтек – Малбек , Сирах / Шираз
 • Хамбургери – Зифандел, Мешавини од Греначе (како Кот ду ду Рона), Каберне Совињон
 • Колбаси – Темпранило , Гамај, Пино Ноар
 • BBQ пилешко – потопла клима Шардоне
 • Свиња од свинско месо – Валполиела, Барбера, Ризлинг, суво розе
 • Лосос – Розе Шампањ, Пино Грис , разладен Пино Ноар
 • Сардини – Албарињо, Пикпул де Пинет
 • Халуми – Совињон Блан , Семилон, Асиртико
 • Veggie Skewers – Chenin Blanc (посвежи стилови), суво розе, Гамај

Има неколку работи подобри од скара на сонце со чаша вино, дури и ако сегашната состојба значи дека можете да имате само присуство на вашето непосредно домаќинство.

Изборот на добро вино за скара може навистина да ја покаже приликата, но и сите имавме лоши искуства.

Заборавете на тие денови да миете изгорен плескавица со топол Чардоне или ‘зготвено’ црвено сервирано во пластична чаша, затоа што имате многу опции за вино за да одговараат на различни вкусови и храна.

Како и секогаш, размислете за вкусовите во храната. Ако одите многу добро на зачинот , тогаш би можеле да се потпрете кон соковите црвени или белците со допир на сладост, како на пример сушен Ризлинг, на пример.

На пример, Пино Грис од Алзас може да работи подобро ако вашиот лосос има вкусови инспирирани од Југоисточна Азија, додека колбасите со многу билки, како анасон или мудрец, би можеле да бидат забавни со Ланге Небиболо.

Сите заокружени вина од скара

Се разбира, малку е веројатно дека ќе купите 10 типа вино и ќе наметнете строги регулативи за парови за оваа пригода.

Постојат неколку добри заобиколни вина кои отчукуваат многу од кутиите потребни за одлична скара.

Овие вклучуваат:

 • Малбек
 • Пино Ноар
 • Гамај
 • Сува Розе
 • Ризлинг
 • Шампањ и друг традиционален метод пенливи вина

Врвни совети за сервирање

Ако е над 20 ° C, 68 ° F, надвор, тогаш е совршено прифатливо да ги разладите црвените вина . Дури и најмоќните црвени вина се најдобри на „собна температура“, што не е повеќе од 18 ° C, или околу 65 ° F.

Исто така, и тоа скоро не поминува деновиве, но избегнувајте пластични чаши ако е можно.