Миравал вести

Високо ценетиот одгледувач на куќа Шампањ, Пјер Петерс, формираше партнерство со Миравал за создавање на новиот розов Шампањ .

Миравал во последниве години е зголемувањето на starвездата на Прованса розе и портпарол потврди за Decanter.com дека се уште е во сопственост на Бред Пит и Анџелина olоли, и покрај постапките за развод на холивудскиот пар. Семејството Перин, со слава Шато де Бикастел, го ко-сопственост на имотот и управува со винарството.

„Ние ефикасно создадовме нова куќа Шампањ, која е партнерство помеѓу Миравал и Пјер Петерс“, рече Родолфе Петерс, винарџија и шеф на истоимената лозарка за Шампањ.

„Beе биде единствената куќа што произведува розово Шампањ“, рече тој за Decanter.com .

Тој не беше во можност да даде прецизни детали за виното во оваа фаза, но додаде дека партнерите сакале да ги комбинираат знаењата за „Perrins“ и „Miraval“ при користењето на методот „saignée“ на роза винова лоза со стручноста на Петерс во Шардоне и мешање.

Пјер Петерс веќе произведува розово Шампањ користејќи го методот на сигна. сокот од Пино Меуние е „испуштен“ по контакт со кожи и се додава во Шардоне.

Како и да е, групата во семејна сопственост историски ја градеше својата силна репутација на Шардоне, или blanc de blancs, од основањето во 1919 година. 

Со седиште во срцето на Азурниот брег, Петерс има 19 хектари високо квалитетни лозови насади Шардоне со просечна старост на винова лоза од 30 години, главно во Ле Меснил сур Огер, Огер, Авизе и Крамант.

Повеќе детали околу проектот Миравал се очекуваше да бидат објавени подоцна оваа година.