Збор два за виното

Производството на вино е уметност на трпеливост, која се враќа таму каде што ќе му дозволиме да напредува. Во Стирија можете да вкусите вино и да ја искусите неговата културна страна. Оваа опција ви ја нудат, меѓу другото, и винарите кои се прославија во вински настани, архитектура или култура.Современите и архитектонски уникатните градби се естетски и функционални. Уметнички стаклени предмети се истакнуваат блескаво меѓу лозата, а музичките обоени дегустации ќе ги израдуваат и loversубителите на вино и на културата. Прославата на избраниот вкус за сите сетила се реализира во винарската визба на многу винари или во непосредна близина на лозјето, каде грозјето зрее под топлото сонце.