САКАТЕ СЕКС?

Ако вашиот сексуален живот стана рутински и повеќе не уживате како порано, можеби е време за промена, да пробате нешто сосема ново, малку необично, а сепак сосема вообичаено. Нешто како еден пијалок што ви е многу достапен.

И тоа не е ништо друго освен – црвено вино!

Да не се доведе во заблуда, ова не го поттикнува алкохолизмот, но која чаша тука и таму нема да ви наштети толку многу и може да го подобри вашиот сексуален живот. Како?

Имено, едно ново истражување, пишува Elite Daily, покажало дека две чаши црвено вино на ден можат да го зголемат нагонот за секс или либидо и кај жените и кај мажите.

Мажите можат да се заблагодарат на квацетинот, флаванолот кој се наоѓа во црвеното вино, за оваа луда вест. По консумирање на црвено вино, нивото на тестостерон во телото на мажот се зголемува, што го прави повозбуден и подготвен за секс.

ФОТО: PIXABAY.COM

Од друга страна, црвеното вино кај жените го подобрува протокот на крв во ерогените зони и со тоа ја буди желбата за секс.

Ова, се разбира, не значи дека треба да се опиете, но полека да уживате во чаша вино за време на вечерата, а потоа да наполните чаша и полека да го пиете виното додека јадете чоколадна торта или некоја друга слатка.

Доколку сакате да го подигнете сексуалниот живот на следно ниво, започнете да пиете црвено вино. Така си правиш услуга затоа што – и тоа е најдобро од сите – така стануваш поздрава личност. Бидејќи колку почесто имате секс, толку сте поздрави.

Превземено од – Pink.rs