Вино за подобар секс

Студија спроведена од др. Никола Мондаини на клиниката Оспедејл Санта Марија Анунзиата во Фиренца, покажа дека црвеното вино има корисен ефект врз сексуалниот живот на жените. Во истражувањето учествувале 789 жени од Кјанти, Тоскана, на возраст од 18 до 50 години. Тие одговорија на прашалникот за женски индекс на сексуална функција, поделен во шест поглавја.

Со чаша црвено вино до подобар секс.
Со чаша црвено вино до подобар секс.
Womenените кои пиеле една или две чаши црвено вино на ден биле многу елоквентни и задоволни во одговорите на возбуда и задоволство во сексот.

Малку постара студија спроведена од асистент професор Андреа Леда на Университа Дел Аквила, сепак, покажа дека црвеното вино има корисен ефект и врз сексуалниот живот на мажите. Оние кои пиеле до три чаши на ден имале подолга ерекција на пенисот за време на сексуалниот однос и, од друга страна, помалку проблеми со предвремена ејакулација.

Превземено од – www.24ur.com